full screen background image

Lungu a obţinut fonduri pentru reabilitarea punctelor termice

punct termic     Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că, după ce s-a întâlnit cu factorii decizionali din Capitală, a reuşit să primească promisiunea îndreptării înspre Suceava a sumei de 2,3 milioane de lei.

Şeful executivului local specifică faptul că banii sunt alocaţi în cadrul Programului guvernamental „Termoficare 2008-2015”, bugetul central suportând 70% din finanţare, iar bugetul local venind cu diferenţa de 30%.  „Noi avem prins în bugetul local 1 milion de lei pentru confinanţare şi, cu banii care vin de la bugetul de stat, în perioada următoare vom scoate la licitaţie lucrările pentru unele puncte termice şi reţelele secundare”, precizează şeful municipalităţii sucevene.

Lungu spune că pe listă se află 6 puncte termice cu proiecte deja aprobate şi care aşteaptă la rând să intre în modernizare: „Sper ca fondurile să vină la timp, pentru că, în unii ani, acestea au fost date în octombrie sau noiembrie, şi nu au putut fi cheltuite. Fondurile fiind prevăzute pe execuţia bugetară anuală, la 31 decembrie a trebuit să le dăm înapoi”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar