În cele 3 centre special amenajate şi autorizate temporar, la solicitările scrise din partea primăriilor din Suceava, Pătrăuţi şi Vereşti, mai mulţi fermieri şi-au sacrificat mieii cu respectarea condiţiilor generale şi specifice de igienă, bunăstare a animalelor şi gestionare stabilite de legislaţia sanitară veterinară, anunţă Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.
Potrivit responsabililor DSVSA, în Vereşti, Ioan Chihaia a tăiat, la solicitarea consumatorilor, 60 de miei, Aurel Dolceanu sacrificând, în aceeaşi localitate, 50 de animale. În municipiul Suceava, crescătorul de ovine Ana Şuiu a sacrificat direct, la faţa locului, 62 de miei, în Pătrauţi, Elena Şuiu tăind, într-un spaţiu amenajat pentru funcţionare temporară, 30 de miei.
De asemenea, înaintea Sărbătorilor Pascale, controlate au fost 293 de unităţi de alimentaţie publică, în special pensiunile care au anunţat că organizează mese festive. „Nu s-au constatat încălcări ale legislaţiei sanitare veterinare”, informează Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.
Leave a Reply