full screen background image

Incendii la vegetaţie uscată, cu pericol de propagare

incendii miristi     Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava informează că în după amiaza zilei de joi mai erau pe rol trei intervenţii la vegetaţie uscată, cu pericol de propagare la fondul forestier, în localităţile Gura Haitii, Frumosu şi Crucea.

La cea din urmă, pericolul a fost accentuat şi de existenţa în zonă a muniţiei rămase neexplodate din timpul războiului şi care a fost activată sub efectul termic al flăcării.

La incendiul de vegetaţie de pe raza satului Gura Haitii, comuna Şaru Dornei, în apropiere de Parcul Naţional Călimani, focul s-a extins cu repeziciune şi nu a putut fi ţinut sub control. În jurul orei 18.00 incendiul era deja extins pe aproximativ cinci hectare, intrând în fondul forestier, inclusiv la coronamentul arborilor. La faţa locului au fost mobilizaţi zeci de pompieri şi silvicultori.

Incendiul se manifestă în vârf de pantă, în condiţii de vânt, inclusiv la arbori mari, şi s-a extins pe aproximativ şapte hectare.

Astăzi, 10 mai, în jurul orei 10.00, la faţa locului interveneau 88 de pompieri, echipajele de la Detaşamentul Vatra Dornei primind sprijin de la echipaje din Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

Deşi în extindere faţă de aseară pompierii considerau că incendiul este localizat şi sperau ca acesta să nu se mai extindă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar