full screen background image

Târg de joburi, la Suceava

ajofm     Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava şi Fundaţia Ana, a organizat azi, în sala de consiliu a AJOFM Suceava, acţiunea „Târgul de Joburi”.

Activitatea face parte din cadrul proiectului Ministerului Tineretului şi Sportului, intitulat Săptămâna Naţională  a Tineretului. Scopul a fost acela de a le prezenta tinerilor participanţi oferta de locuri de muncă disponibile la nivelul judeţului Suceava şi în străinătate prin reţeaua  EURES, beneficiind de informare şi consiliere cu privire la evoluţia ocupaţiilor pe piaţa locală a muncii şi în Europa.

În scopul creşterii gradului de informare a tinerilor, a abilităţilor de căutare a unui loc de muncă şi de prezentare la un interviu,  în cadrul acţiunii s-a organizat si un seminar susţinut de reprezentanţi  ai  AJOFM Suceava, respectiv doamna Carmen Avram, consilier EURES si doamna Capverde Anca, purtător de cuvânt al AJOFM Suceava. Astfel, participanţii au beneficiat de o prezentare a reţelei EURES  a Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană şi a avantajelor pe care le au cei care apelează la serviciile AJOFM Suceava. Viitorii absolvenţi de liceu s-au familiarizat cu tehnicile de redactare a unui CV, fiind informaţi în legătură cu posibilitatea  de a accesa serviciile publice de ocupare gratuite, consiliere în redactarea CV-ului şi realizarea lui propriu-zisa în spaţiul special amenajat în holul instituţiei.

Acţiunea este parte componentă a protocolului încheiat între DJST si AJOFM in scopul atingerii obiectivelor stabilite prin Planul naţional pentru stimularea ocupării tinerilor – 2013, precum şi o iniţiativă a AJOFM Suceava ce răspunde pachetului de măsuri privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor, propus de Comisia Europeană.

comments

comments
Leave a Reply

avatar