full screen background image

Veterinarii suceveni vor supraveghea vînzarea produselor alimentare

piete     După cum te informează directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, Margareta Ştefănoaia, veterinarii suceveni vor asigura servicii de permanenţă în toate oraşele, pînă pe 5 mai, pentru a ţine sub control respectarea normelor sanitar veterinare la vînzarea produselor alimentare, în special carne de miel, ouă şi brânzeturi, atât în spaţii închise, cât şi în târguri şi oboare.

Aplicarea mărcii de sănătate pe carcasele de miel se va face numai după efectuarea examinării de către medicul veterinar a locului special amenajat pentru sacrificarea animalelor.

În ceea ce priveşte ouăle, transportul acestora se va face numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar vânzarea lor în soare va fi interzisă cu desăvârşire.

În pieţele din judeţ va mai fi controlată şi calitatea laptelui crud, producătorii fiind obligaţi să deţină fişe de sănătate pentru vaci, precum şi documente completate de medicii veterinari din localităţile de origine.

De asemena, brânzeturile vor fi ţinute numai în recipiente confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar