full screen background image

Inspectoratele silvice teritoriale vor fi reorganizate

Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare     Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) vor fi reorganizate deoarece actualmente au o eficienţă scăzută, potrivit ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga.

Lucia Varga a precizat vineri, la Zalău, că noul Cod Silvic, aflat actualmente în dezbatere publică, va fi însoţit de o serie de hotârări de Guvern, una dintre ele fiind cea de reorganizare a inspectoratelor silvice teritoriale.

“Una din hotărârile de Guvern importante este cea de reorganizare a inspectoratelor silvice teritoriale, pentru că aşa cum sunt acum sunt nişte instituţii cu eficienţă scăzută. Trebuie să mărim eficienţa acestora, pentru că degeaba facem legi dacă nu urmărim şi implementarea acestor legi. Vrem să facem din inspectoratele silvice nişte instituţii care să aibă autoritate, cu nişte oameni performanţi dar pe care să-i şi plătim suficient de bine încât să nu fie vulnerabili la unele “propuneri” să zicem, ale sistemului”, a declarat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Aceasta a precizat că reorganizarea va fi precedată de controale în teritoriu, iar cei care nu corespund vor trebui să plece din sistem.

“În perioda care urmează, de la Ministerul Mediului vor fi controale la fiecare ITRSV. În funcţie de ce nereguli găsim acolo, vom evalua, vom trimite personalul în comisiile de disciplină dacă va fi cazul şi îi vom păstra pe cei care îşi văd de treabă, care aplică legea, care sunt nişte funcţionari publici responsabili, iar cei care sunt neprofesionişti, nu aplică legea, închid ochii la nereguli, aceia vor trebui să plece din sistem. Nu ne propunem însă să dăm afară un procent. Vrem să organizăm inspectoratele silvic astfel încât să aibă mai multă autoritate şi să facă mai mult controlul în pădure.”, a adăugat sursa citată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar