full screen background image

CSAT s-a reunit în şedinţă; Ponta şi Băsescu au discutat înaintea reuniunii

ponta-si-basescu2CSAT s-a reunit în şedinţă miercuri, de la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, pe ordinea de zi figurând stadiul aderării României la spaţiul Schengen şi al demersurilor politico-diplomatice.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda şedinţei CSAT sunt incluse şi următoarele subiecte: metodologia de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României; ameninţările cibernetice la adresa României şi securitatea sistemelor informatice de interes naţional.
De asemenea, în şedinţa de miercuri se va mai discuta şi despre Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2012 şi stadiul îndeplinirii hotărârilor adoptate de către CSAT în anul 2012.
În timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.
Tot în şedinţa de la acea dată, CSAT a aprobat şi trimiterea unui contingent de 10 militari din rândul forţelor Armatei României la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013.(realitatea.net)

 

comments

comments
Leave a Reply

avatar