full screen background image

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor nu vrea să plătească expertiza din procesul cu RNP

padureArhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor îşi menţine decizia de a nu plăti nici un leu din partea care îi revine în procesul cu Regia Naţională a Pădurilor.

Este vorba despre o primă tranşă de 1 milion 200 de mii de lei pentru firma suceveană de evaluare care va identifica în termen de minim 2 ani pădurile revendicate de biserică, în suprafaţă de 166 de mii de hectare.

De cealaltă parte, Regia Pădurilor a achitat o contribuţie asemănătoare, dar chiar şi aşa procesul aflat pe rol la Curtea de Apel Cluj stagnează.

Reprezentanţii Arhieiscopiei se plîng că nu au bani şi că această metodă va duce la tergiversarea procesului de retrocedare, intenţia silvicultorilor fiind „să tragă de timp pentru a scoate profit din tăierea pădurilor”.

În replică, Regia Pădurilor susţine că Biserica nu a fost niciodată proprietarul acestor păduri, ci numai administrator numit.

Procesul se întinde de 12 ani, miza fiind considerată uriaşă de specialişti – aproximativ 10 milioane de euro.

Dacă Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor nu va achita contravaloarea expertizei, procesul se va încheia forţat la începutul anului viitor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar