full screen background image

Patrule rutiere şcolare, cabinete de educaţie rutieră în şcoli şi un parc-şcoală, propunerile unui ONG sucevean pentru reducerea accidentelor rutiere

parcrutierPatrule rutiere şcolare, cabinete de educaţie rutieră în şcoli şi un parc-şcoală. Asta propune un ONG sucevean pentru reducerea accidentelor rutiere.

Preşedintele asociaţiei ALECS GROUP, Constantin Alecsa crede că înfiinţarea de patrule şcolare ar putea să îi disciplineze şi să îi responsabilizeze pe elevi în privinţa educaţiei rutiere: “Dorim să iniţiem aceste patrule şcolare; pentru a accede la această patrulă şcolară, un elev trebuie să aibă rezultate bune la învăţătură şi la purtare. Aceşti copii ar învăţa educaţia rutieră pentru fiecare vârstă. Mai mult, implicarea copiilor în această patrulă ar avea un impact asupra colegilor lor, ca un exemplu. Noi vom încerca să organizăm aceste patrule împreună cu Inspectoratul Şcolar.”

Mai mult, reprezentanţii asociaţiei ALECS GROUP doresc să înfiinţeze cabinete de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ din judeţ, în funcţie de posibilităţile şcolilor.

Asociaţia are încheiate parteneriate cu principalele şcoli de şoferi din judeţ şi garantează distribuţia de materiale educative în cabinetele de educaţie rutieră.

“O altă problemă pe care noi ne-o dorim este să găsim înţelegere în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al unităţilor de învăţămînt, pentru a începe organizarea cabinetelor de educaţie rutieră.  Ne-am dori ca profesorii şi consilierii educativi să ia legătura cu Serviciul Rutier sau cu noi să putem vedea ce spaţii şi sunt şi, ulterior, să venim cu materiale pentru dotarea cabinetelor”, a declarat Constantin Alecsa.

Deja există cabinete în cadrul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Şcoala numărul 3 Rădăuţi şi Palatul Copiilor  Suceava.

Un alt subiect discutat în cadrul simpozionului a fost acela al unui parc-şcoală.
“Vrem să identificăm un spaţiu pentru amenajarea unui parc-şcoală. Copiii vor putea să înveţe în mod practic educaţia rutieră, pentru că orice clasă sau grădiniţă pe care încerci să o duci pe stradă pentru a traversa drumul şi să îi arăţi semnele de circulaţie nu va avea timp să traverseze în 15-20 de secunde. În acest parc şcoală am putea dezvolta în siguranţă ore de educaţie rutieră, precum şi concursul naţional de educaţie rutieră”, a explicat Constantin Alecsa.

Reprezentanţii autorităţilor locale au salutat propunerile asociaţiei ALECS GROUP şi au promis că vor căuta soluţii de ordin legislativ în ceea ce priveşte înfiinţarea patrulelor şcolare dar şi o posibilă amenajare a parcului-şcoală în zona parcului Şipote, în măsura în care Primăria Suceava reuşeşte să aducă în patrimoniu propriu parcul din centrul Sucevei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar