full screen background image

DSP Suceava dezminte concluziile raportului public al Curţii de Conturi pentru 2011

abiteiPotrivit acestui raport, neregulile vizau printre altele neînregistrarea sau înregistrarea eronată şi nereevaluarea clădirilor şi a terenurilor din domeniului public al statului; nerecuperarea debitelor reprezentând cheltuieli privind asistenţa medicală acordată persoanelor vătămate de la agresori şi nerestituirea către casele de asigurări de sănătate a sumelor recuperate.

Şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei (foto), a declarat astăzi că problemele semnalate de Camera de Conturi vizau exclusiv Serviciul Judeţean de Ambulanţă, iar mare parte din aceste probleme au fost soluţionate pe perioada auditului, motiv pentru care nu îşi explică de ce informaţiile actualizate nu au ajuns şi în raportul final al Curţii de Conturi.

“Toate deficienţele prezentate în articol au fost constatate de Camera de Conturi la nivelul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, iar pentru activitatea proprie a DSP-ului nu au fost constatate deficienţe. Sumele menţionate ca deficienţe sunt cumulate cu mai multe judeţe, iar partea care revine SAJ reprezintă un procent de aproximativ 6.75%. S-a recuperat foarte puţin din aceşti bani şi nu ştim cum se pot recupera. Este o procedură foarte greoaie, trebuie o hotărâre judecătorească, în care să se arate că respectivul este vinovat, Ambulanţa trebuie să se constituie ca parte civilă în proces, să-şi ceară daunele,”  a declarat Ludovic Abiţei, în cadrul conferinţei de presă de marţi.
Din suma totală de 58.000 de lei, Serviciul de Ambulanţă a reuşit să recupereze doar 1.250 de lei.

Şeful Serviciului de Ambulanţă, doctorul Daniel Martiniuc, a declarat ieri pentru VIVA FM că recuperarea banilor se face foarte greu şi că problema revine de fapt Casei de Asigurări de Sănătate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar