full screen background image

Staţiile de epurare din judeţ vor fi controlate începând de mâine până pe 11 februarie dacă respectă normele de mediu

epurareAgenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi Serviciul de Gospodărire a Apelor trebuie să verifice în special zonele Tişăuţi, Huţani şi Dolheşti, unde se înregistrează probleme în epurarea apelor uzate de către ACET.

Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor, Corneliu Vornicu, a declarat pentru VIVA FM: “Din cei 95 de agenţi economici care au fost citaţi în raportul SGA-ului, peste 50 sunt staţii de sortare care nu sunt atît de mari poluatori. Ei creează o tulburare a apei care se evacuează. Avem probleme mai mari cu 15 agenţi economici. S-a înţeles greşit că sunt epurate numai 22% din apele reversate. Sunt epurate toate apele, dar numai 22% din volum este epurat la parametri normali. Ceilalţi au penalităţi sau depăşiri. Problema este veche de zeci de ani, staţiile de epurare sunt cum sunt; o parte din ele sunt în programe de etapizare, de modernizare cu treaptă terţiară.”

Anul trecut Serviciul de Gospodărire a Apelor a amendat 53 de firme care deveresau diferiţi poluanţi- substanţe organice, amoniu, suspensii – în râurile din judeţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar