full screen background image

Un bărbat din Salcea şi o femeie din Broşteni escrocaţi prin aceeaşi metodă: prejudiciul este de 16.000 de lei

politia_adevarulUn bărbat de 50 de ani din Salcea a fost înşelat sâmbătă, la telefon, de o persoană care s-a recomandat a fi ginerele său. Acesta a invocat faptul că ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni şi ar avea nevoie de bani, determinându-l pe bărbat să trimită pe numele unei persoane ce i-a fost indicată, suma de 8000 lei. Pentru a fi mai convingător escrocul l-a dat la telefon pe un presupus avocat care i-a explicat bărbatului din Salcea că banii sunt necesari pentru ca victima aşa-zisului accident să nu depună plângere.

Persoana vătămată s-a deplasat la o agenţie bancară din Suceava unde a depus suma de 8.000 lei pe un nume indicat.
Ulterior, mergând la domiciliul ginerelui său, a constatat că acesta nu a fost implicat în nici un accident şi se afla acasă, dormind.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Săptămâna trecută, falsul avocat şi complicele acestuia au mai înşelat, în acelaşi fel, o bătrână din Broşteni.

Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri.

O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi si celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate si doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.
 Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub preţul pieţei.
Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar