full screen background image

Conducerea judeţului nu renunţă la 2 proiecte de amploare excesiv de costisitoare – Safari Park în Păltinoasa şi domeniu schiabil în Călimani

nechifor_psdInvestiţia din Păltinoasa ar urma să se întindă pe aproape 100 de hectare de teren aparţinând fostei unităţi militare, care a intrat în patrimoniul administraţiei judeţene în urmă cu 5 ani.

Preşedintele Cătălin Nechifor susţine că parcul safari ar urma să fie destinat în special familiilor cu copii, care vor veni să vadă în habitatul lor natural animalele din zona de munte. Un alt proiect ambiţios dar greu de realizat este cel care vizează amenajarea de pârtii de schi în masivul Călimani, mai ales că trebuie modernizate căile de acces dinspre Poiana Stampei, Dorna Candrenilor, Şaru Dornei – Panaci şi dinspre pasul Bilbor.

“Am purtat câteva discuţii şi pe la ambasade în Bucureşti, în sensul de a găsi parteneri pentru a dezvolta acel parc de aventuri în Păltinoasa sau domeniul schiabil din Călimani. Dacă reuşim să le punem în practică va ajuta foarte mult la dezvoltarea şi economică şi socială a judeţului. Sunt proiecte care generează locuri de muncă, aduc un plus de valoare în Suceava şi care în final însemnă o carte de vizită suplimentară”, a declarat Cătălin Nechifor.

Chiar dacă proiectele trebuie pornite de la zero, Cătălin Nechifor este optimist că va reuşi să atragă fonduri europene şi alocări bugetare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar