Scumpirea a fost cauzată de preţul furajelor, diminuarea puterii de cumpărare urmând să ducă la o scădere a consumului, de Crăciun, de 15-20%, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.
Conform celor spuse de Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, costul cu furajele a crescut în ultimul an cu 65%, iar utilităţile s-au scumpit şi ele.
Acesta spune că preţul cărnii de porc a ajuns în ultimele două săptămâni la 6,8 lei pe kilogram în viu, faţă de 6,5 lei în urmă cu o lună.
Carnea de porc este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmată de cea de pasăre (15-20 kg) şi vită, categorie care reprezintă doar 10% din total. (TVRNEWS)
Articolul anteriorSenatul Universităţii Ştefan cel Mare a aprobat acordarea a 5 categorii de burse speciale
Articolul următorAlegeri: Prefectura suceveană încheie astăzi distribuirea buletinelor de vot în întreg judeţul
Leave a Reply