full screen background image

Obligativitatea examenului trichineloscopic pentru carnea de porc

pomana-porcului     Inspectorii sanitari veterinari derulează controale în întreg judeţul pentru a preîntâmpina toxiinfecţiile alimentare.

Verificările vizează, în special, comercializarea produselor din carne în pieţe, târguri şi oboare, precum şi modul de transport şi depozitare.

Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alementelor Suceava, Ioan Corduneanu, anunţă că o atenţie deosebită este acordată magazinelor, restaurantelor şi pensiunilor care vor avea, în perioada următoare, un flux crescut de clienţi.

El precizează că ţăranii nu au voie să vândă carnea porcilor crescuţi în propriile gospodării, aceasta fiind destinată exclusiv consumului propriu.

Şeful DSVSA a ţinut să remarce că verificările trichineloscopice la porcii  sacrificaţi de către populaţie au crescut ca număr, până în prezent fiind analizate aproape 1.000 de probe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar