Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), în parteneriat Asociația Specialiștilor în Resurse Animale și Alimentare șicu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași organizează concursul național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”, ediția a VII-a, sâmbătă, pe 29 martie 2025.
Evenimentul este dedicat elevilor și studenților care s-au înscris individual sau în echipă, încă de la începutul lunii februarie când a fost lansată competiția, și sunt coordonați de un cadru didactic. Concursul își propune promovarea unei alimentații sănătoase și încurajarea consumului de produse culinare realizate după rețete tradiționale și, totodată, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică.
„De la o ediție, la alta concursul organizat la Facultatea noastră crește prin numărul de produse înscrise, al numărului de participanți și al localităților din care provin elevii. De exemplu, la ediția din acest an avem aproximativ 200 de participanți și echipe care vor veni din Constanța și Alba Iulia. În total, în competiție sunt înscrise 68 de produse de bază, dulci și două băuturi”, a declarat conf. univ. dr. Mihaela Ivancia, prodecan al FIRAA.
Participarea este gratuită, elevii și studenții înscriși trebuie să respecte prevederile din Regulamentul oficial al concursului, existent pe site-urile organizatorilor.
Prezentarea, degustarea și jurizarea produselor înscrise în competiție vor avea loc sâmbătă, 29 martie 2025, ora 09:00, în Holul de Marmură al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.
Citește și: USV Iași a apărut în clasamentul internațional QS
Citește și: De la depou la padoc – Să umplem cămara cățeilor!
Vizitează și: Facebook VIVA FM Iași
