Joi, 28 martie 2024, începând cu ora 9:00, la Centrul de Evenimente – AGORA, din Iași, va avea loc a doua ediție a conferinței Digital Innovation Zone – Transformare Digitală 2.0.
Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru cei interesați de inovație și evoluție digitală să își îmbogățească cunoștințele și să interacționeze cu lideri de opinie din acest domeniu.
Conferința aduce împreună experți în tehnologie și lideri din industrie pentru a explora cele mai recente tendințe în domeniul transformării digitale. Într-un eveniment care reunește nevoia cu soluția, cererea cu oferta, participanții vor avea posibilitatea să descopere cum tehnologia poate revoluționa, prin soluții inovative, atât mediul privat, cât și cel public.
Printre momentele cheie ale conferinței se numără:
Prezentări de top: Experții în tehnologie vor împărtăși idei inovatoare și studii de caz de succes, oferind participanților o perspectivă detaliată asupra modului în care transformarea digitală poate influența diferite industrii.
Networking de calitate: Participanții vor avea oportunitatea de a se conecta cu profesioniști din diverse domenii, facilitând schimbul de idei și crearea de parteneriate valoroase.
Expoziție de tehnologie: Cea mai nouă tehnologie va fi prezentată prin demonstrații live și expoziții de produse și servicii digitale, oferind o perspectivă practică asupra inovațiilor tehnologice.
Workshop-uri interactive: Toată lumea va putea participa activ, adresând întrebări direct experților, beneficiind astfel de oportunități de învățare și dezvoltare personală.
La ediția de anul acesta, vor participa susținători ai ecosistemului de inovare și digitalizare la nivel național și internațional, nume reprezentative precum: Mihaela LAFONT – Ofițer de Program, Comisia Europeană, Ancuța POPA – Director General Adjunct, Ministerul Investițiilor și Proiectelor, Vasile Asandei – Directorul General al ADR Nord-Est, Bianca Muntean – Președinte al Asociatiei DIH-urilor din Romania (RODIH), Maria Manuela CATRINA – Director Adjunct, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Simona CARAIMAN – Prorector informatizare și comunicații digitale, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, Cristina Baghiu – Președinte Asociația Digital Innovation Zone, dar și mulți alții, experți relevanți ai ecosistemului.
„Digitalizarea este motorul ce împinge societatea noastră într-un viitor conectat și dinamic. În acest context, inițiative precum Digital Innovation Zone (DIZ) devin puncte de referință esențiale pentru inovare și progres. Apreciez eforturile tuturor celor implicați în acest demers, de la vizionarii care orientează direcțiile strategice până la cei care muncesc din greu pentru a implementa soluțiile digitale. Prin intermediul DIZ ne angajăm să aducem tehnologia la îndemâna tuturor și să construim un viitor digital coerent”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.
Prima ediție a fost un real succes, cu peste 300 de participanți (IMM-uri și instituții publice din sectoarele de producție și sănătate), 30 de vorbitori naționali și internaționali, 30 de furnizori de tehnologie în zona expozițională, 20 de reprezentanți ai tuturor EDIH-urilor din România și peste 6000 interacțiuni de networking.
Anul acesta sunt așteptați peste 400 de participanți, iar zona expozițională va aduce tehnologii digitale pentru domenii precum producție, sănătate, cybersecurity. Unul dintre punctele de atracție ale expoziției va fi simularea unui Spital Inteligent.
Detalii despre eveniment, agenda și link-ul de înscriere se găsesc pe pagina conferinței: https://digital-innovation.zone
_____________________________
Digital Innovation Zone a fost înființat în 2019 sub formă de acord de asociere între parteneri publici și privați, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord-Est și cu rolul de a adopta pe scară largă noile tehnologii (AI- Inteligența artificială, HPC, Blockchain, etc.), pentru nevoile specifice și potențialul ecosistemului regional. Parteneri fondatori: Universitatea Tehnică ‘Gh. Asachi’, Iași (lider de consorțiu), Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’, Iași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Clusterul de Imagistică Medicală – Imago-Mol, Romsoft, Strongbytes, Webmagnat, Grapefruit, Atelierul de Idei și Iceberg Plus.
Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/25/festivalul-artei-si-creatiei-studentesti-gaudeamus-la-iasi/
Iași