Fundația „Star of Hope” România, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava anunță organizarea la Suceava a primului curs dedicat părinților care au copii cu diferite dizabilități, într-o abordare multidisciplinară.
Vineri, 12 iunie, la ora 15, în Aula Liceului Teoretic „Filadelfia” Suceava începe Cursul ,,EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenție). Metode Aplicative.”, Modelul de intervenție suedez.
Tema cursului este “Diagnostic diferențiat pentru copiii cu dizabilități”.
În cadrul sesiunii vor fi și discuții libere de întrebări și răspunsuri cu studii de caz.
Echipa multidisciplinară va fi formată din: Ion Arsene – Dr. Neuropsihiatru; Alina Romaniuc – Psiholog specialist, Alis Vișan – Kinetoterapeut, Camelia Topală – Asistent Social Principal.
Această sesiune va fi oferită gratuit de către specialiștii Fundației „Star of Hope” România.
Acest curs s-a născut la Suceava în urma evaluării nevoilor de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, în judeţul Suceava.
Persoane de contact sunt Aurora Vatamaniuc, președinte Fundaţia Star of Hope Romania, tel. 0744.506036, şi Camelia Topală, asistent social principal. tel. 0740.044829, www.starofhope.ro.
Fundația „Star of Hope” România, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, a organizat sesiunea de informare și instruire ,,Șanse egale pentru toți copiii”, în data de 23 mai 2015.
În cadrul întâlnirii, s-a realizat o prezentare a principalelor modele de bună practică implementate de către Fundația „Star of Hope” Romania în Regiunea de NE a Romaniei și s-a făcut o evaluare a nevoii de instruire a părinților care au copii cu dizabilități.
Fundația Star Of Hope Romania este o organizație neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii și valori creștine. Este membră în marea familie a organizației Star Of Hope Internațional Suedia, care este prezentă în România de mai bine de 25 de ani și are sediul central la Iași. Misiunea Fundației Star of Hope România, este îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate în special a copiilor cu dizabilități.
De-a lungul celor 25 de ani, Fundația Star Of Hope România a reușit să atragă pentru proiectele sociale din Romania aprox.15 milioane de euro ajutând peste 10.000 de copii abandonați să aibă o viață mai bună dar și copii cu dizabilități aflați in familii cu risc de abandon.
Organizația a înfiinţat 6 Centre de Zi pentru copii aflați în dificultate și pentru copii cu dizabilități, în vederea recuperării, prevenirii abandonului familial și școlar în regiunea de nord –est, respectiv Botoșani (2), Dorohoi, Iași, Bârlad, Vaslui şi Huși, ce însumează peste 500 de beneficiari lunar.
Cea mai mare realizare o reprezintă dezvoltarea unui model unic de bune practici privind ”REABILITAREA BAZATĂ PE COMUNITATE” și înființarea, la Iași, în parteneriat cu Direcția de Asistență Comunitară a Primăriei Iași, a unui CENTRU REGIONAL DE REABILITARE PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI, care oferă consultanță, sprijin și asistență pentru un numar de aprox. 300 de copii anual și familiile acestora, din toate județele din regiunea de nord est a României.
Fundația Star Of Hope Romania a fost inițiatoarea a mai multor Campanii sociale pentru îmbunătățirea legislației pentru respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități. În urma acestor Campanii, a fost înființată FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A ORGANIZAȚIILOR DE PĂRINȚI CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI (FNOPCD), ce însumeză peste 2.000 de părinți, pentru a lupta împreună privind respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități.
Recunoaşteri oficiale:
– 2012 – Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Cavaler , preşedintelui organizaţiei internaţionale Star of Hope, Lennart Eriksson.
– 2000 – Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Cavaler preşedintelui organizaţiei internaţionale Star of Hope, pastor Erik Gunnar Eriksson pentru iniţiativele umanitare şi rolul important pe care l-a avut organizaţia Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră.
– 2013 – Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a acordat premiul de excelenţă Fundaţiei Star of Hope Romania pentru implicare în proiectele comunităţii.
– 2013 – Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a acordat premiu pentru servicii sociale de calitate Fundației Star of Hope in Dorohoi, în cadrul Galei de 10 ani.
– 2008 – Diplomă de merit în cadrul premiilor societăţii civile ieşene, din partea Primăriei Iaşi şi Asociaţiei EuroDemos.
– 2008 – Certificat de apreciere pentru implicarea şi susţinerea valorilor şi principiilor Responsabilităţii Sociale Corporatiste.
– 2007 – Diplomă de apreciere din partea Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi.
– 2007 – Diplomă din partea Direcţiei de Asistenţă Socială Vaslui, pentru un parteneriat de calitate.
– 2006 – Nominalizare la “Gala oameni pentru oameni”.
– 2003 – Menţiune specială la concursul “Modele de bună practică în protecţia copilului”, iniţiat de ANPCA, USAID, World Learning.
– 1999 – Diplomă oferită de I.S.T.P.H. Iaşi, de recunoaştere a activităţilor de implicare în respectarea demnităţii şi drepturilor copiilor cu dizabilităţi.