full screen background image

Afişajul electoral în locuri nepermise va fi sancţionat

afisaj     Începând de astăzi, pe raza municipiului Suceava vor fi montate panourile pentru  afişajul electoral, în 32 de amplasamente.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe pe 25 aprilie, primarul Ion Lungu anunţând că partidele, alianţele politice, alianţele electorale, candidaţii minorităţilor naţionale şi cei independenţi pot expune, doar pe panourile special amenajate, câte un singur afiş.

Lungu face precizarea că acestea din urmă sunt repartizate în mod echitabil în toate cartierele oraşului, formaţiunile politice şi candidaţii care lipesc afişe în staţii de transport în comun, pe stâlpii sau zidurile clădirilor riscând amenzi contravenţionale.

Lungu: “Rog partidele politice să respecte întocmai locurile de afişaj, să nu mai umple tot oraşul, toţi stâlpii şi alte locuri publice mai vizibile cu afişe. Chiar vom fi fermi şi vom amenda pe cei care nu respectă prevederile legale.”

Aplicarea afişelor în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu 150 de lei – 1.500 de lei, în cel al persoanelor juridice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar