VIVA DEEP MUSIC
VIVA DEEP MUSIC
Sorry, no results.
Please try another keyword

Atenţie la carnea de porc pe care o veţi consuma de sărbători!

Cetățenii sunt avertizaţi să verifice carnea de porc pe care o vor consuma de sărbători şi să o cumpere numai din locuri amenajate.

Direcţia Sanitară Veterinară recomandă consumatorilor să respecte câteva reguli de bază, astfel încât să evite riscul îmbolnăvirii.

Carnea trebuie cumpărată din unităţi autorizate, deoarece acolo este supusă examenului pentru depistarea trichinelozei.

Un barbat privesc o vitrina cu produse intr-o piata agroalimentara din Bucuresti, miercuri, 1 februarie 2012. Din cauza conditiilor meteo, mai multi comercianti si producatori au intampinat probleme in aprovizionarea cu marfa. ALEXANDRU SOLOMON / MEDIAFAX FOTO

Chiar dacă sacrificați un porc pe care l-ați crescut în propria gospodărie, se impune efectuarea examenului trichineloscopic la circumscripţia sanitar-veterinară.

Atenţie, însă: porcii crescuţi în gospodării nu pot fi comercializaţi pe piaţă.

Înainte de cumpărare, verificaţi dacă produsul este însoţit de certificat sanitar-veterinar de transport şi dacă are ştampilată marca de sănătate proprie unităţii de sacrificare.

În cadrul circumscripţiilor sanitar-veterinare pot fi înaintate sesizări asupra calităţii cărnii achiziţionate şi nerespectării condiţiilor de transport, depozitare, manipulare şi valorificare a produselor alimentare de origine animală.

Distribuie

Din aceeși categorie

Spitalul „Sfânta Maria” clarifică situațiile pacienților și a rețelei de apa

Programul de circulație al autobuzelor în perioada sărbătorilor de iarnă, în Piatra Neamţ

Termenul – limită pentru înregistrarea angajatorilor în sistemul REGES-Online, prelungit până la 31 decembrie

Atenţie la carnea de porc pe care o veţi consuma de sărbători!

Știri sugerate