VIVA DEEP MUSIC
VIVA DEEP MUSIC
Sorry, no results.
Please try another keyword

Atenţie la dioxidul de carbon acumulat în spaţiile închise unde mustul este pus la fermentat!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț avertizează asupra pericolului reprezentat de procesul de transformare a mustului în vin, care poate provoca tragedii din cauza dioxidului de carbon rezultat în procesul de fermentare a mustului, acumulat în beciuri.

Pe timpul procesului de fermentare pot apărea incidente în condiţiile în care mustul nu este depozitat în spaţii corespunzătoare, care să poată fi aerisite.

ISU atrage atenția că o persoană care a inhalat cantităţi mici de dioxid de carbon va prezenta dureri de cap, greţuri, ameţeli, tulburări de vedere și greutate în respiraţie.

Dacă în aer gazul este în concentraţie foarte mare, persoana în cauză îşi poate pierde cunoştinţa în câteva minute.

Este foarte important de ştiut că victima nu îşi dă seama că se intoxică, deoarece dioxidul de carbon pe care îl emană vinul în timpul fermentării nu are culoare şi nici miros.

În acest contect, ISU Neamț recomandă să nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise fără căi de aerisire, să nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare, să anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere și să verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări.

În cazul în care aceasta se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen.

Distribuie

Din aceeși categorie

Județul Suceava, la Târgul Internațional de Turism „Tour & Travel” de la Varșovia

Teatrul Tineretului Piatra Neamţ marchează 67 de ani de la prima piesă jucată

AUDIO – Coman: Disponibilizările de personal bugetar trebuie făcute după o analiză atentă a situațiilor din toate instituțiile

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, la Iulius Mall Suceava

Știri sugerate