full screen background image

500 de salariaţi, concediaţi colectiv din cauza venirii frigului

Anca Capverde     Numai în luna noiembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a primit de la agenţii economici de pe raza judeţului Suceava înştiinţări privind concedierea a aproximativ 500 de salariaţi, informează Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Oficialul instituţiei sucevene, susţine că fenomenul este specific intrării în sezonul rece, când, încetează, cu preponderenţă, activităţile din sectorul construcţiilor.

“În cursul lunii trecute, din notificările primite de la angajatori, am înregistrat peste 500 de persoane care urmează să fie disponibilizate în perioada următoare. Disponibilizările provin din sectorul construcţiilor, se încadrează în specificul şomajului ciclic al perioadei de finalizare a activităţilor din acest domeniu de activitate”, relevă Capverde.

Purtătorul de cuvânt precizează că respectivele concedieri se vor reflecta într-o uşoară creştere a ratei şomajului, majoritatea concediaţilor urmând a fi rechemaţi la serviciu odată cu venirea primăverii.

“De regulă, persoanele disponibilizate sunt reangajate în primăvara anului următor, însă, ca urmare a repetitivităţii acestui proces, este de aşteptat ca rata şomajului să crească uşor, dar fără un impact emoţional negativ pe piaţa muncii”, explică Anca Capverde.

comments

comments




Leave a Reply

avatar