full screen background image

Conferinţă Naţională despre inovaţie în educaţie, la USV

Sâmbătă, 26 octombrie, la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava se va desfășura conferința națională „INOVAȚIE ÎN EDUCAȚIE. DESCHIDERI SPRE ALTERNATIVE EDUCAȚIONALE”.

Manifestarea științifică este organizată de Departamentul de Științe ale Educației și Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Departamentul de Științe ale Educației, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Association of Social and Educational Innovation (A.S.E.I.) și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Conferința va reuni specialiști în educație de la Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ,,Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, dar și practicieni, reprezentanți ai unor instituții școlare care funcționează în alternative educaționale: Liceul Teoretic Waldorf Iași (Pedagogia Waldorf), Montessori School of Iasi (Pedagogia Montessori), Liceul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița Năsăud (Pedagogia Step by Step), Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”- Reghin (Pedagogia Freinet), Grădinița „Șotron”- Botoșani (Planul Jena ).

Cu acest prilej, se vor prezenta, în plen, pe secțiuni, dar și în cadrul unor ateliere educaționale, o serie de prelegeri ce pun în prim plan problematici precum inovația în educație, pluralismul educațional și metodologiile specifice alternativelor educaționale, ca răspuns la nevoia de schimbare și diversitate în activitatea didactică din școala românească.

Sesiunea de deschidere se va desfășura în Auditorium „Joseph Schmidt″, începând cu ora 9.00.

Programul conferinței poate fi accesat AICI.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/10/25/zilele-colegiului-dimitrie-cantemir-suceava/

comments

comments