full screen background image

PC votează împotriva proiectului Roşia Montană

foto CODRUTA DRAGOESCU     Parlamentarii PC nu vor vota proiectul Roşia Montană şi susţin ca exploatarea din Roşia Montană să se facă de către o companie naţională cu capital majoritar de stat, a anunţat, miercuri, senatorul PC Tudor Barbu.

Barbu a spus, într-o conferinţă de presă, că proiectul Roşia Montană nu este ce are nevoie România, arătând că trebuie create locuri de muncă, dar nu poate fi acceptată exploatarea cu o redevenţă de 6% şi că trebuie creată o companie naţională cu capital majoritar de stat.

“Proiectul şi contractul Roşia Montană în forma actuală, aşa cum a fost gestionat de guvernările succesive din 1997 până în prezent, nu reprezintă ceea ce are nevoie România. România are nevoie de un contract şi de un proiect de exploatare care să genereze locuri de muncă în zonă, pentru că în zonă singura ocupaţie e mineritul, aşa cum au făcut familiile lor de sute de ani, dar interesul naţional şi al generaţiilor viitoare, bogăţia şi rezervele României nu trebuie puse la mezat pe o redevenţă ca aceasta şi de clauze ca acestea. Vrem ca exploatările de aur, wolfram, argint, nichel să fie făcute de o companie care să aibă ca unic acţionar statul român pentru ca majoritatea banilor să intre în vistieria ţării”, a afirmat Barbu.

El a spus că grupul parlamentar senatorial al PC a decis să voteze împotriva proiectului Roşia Montană.

“În plenul Senatului voi vota împotriva proiectului, aşa cum a decis grupul senatorial PC, a decis că votul va fi negativ”, a mai spus Tudor Barbu.

Proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană a primit, marţi, raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat.

Membrii Comisiei au votat în unanimitate împotriva proiectului, în şedinţă secretă.

Raportul final care va fi trimis plenului va trebui să conţină, de asemenea, punctul de vedere al Comisiei economice, la rândul ei sesizată în fond.

Proiectul de act normativ a primit, de asemenea, un aviz negativ din partea Comisiei juridice din Senat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar