Abandonul școlar – o criză extrem de gravă cu care se confruntă România, a fost tema dezbaterii organizată ieri, la Botoșani, de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în cadrul proiectului național „Pactul pentru Tineri”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, autoritățile locale, Banca Mondială și UNICEF.
Conferințele aduc, față în față, tinerii, profesorii, părinții, autoritățile locale și județene și reprezentanți ai mediului de afaceri, în scopul depistării problemelor, cauzelor și soluțiilor de prevenire a abandonului școlar, care generează o multitudine de alte neajunsuri în societate.
Cristina Chiriac, președintele CONAF, a arătat că este nevoie de coagularea energiilor tuturor actorilor din societate și economie pentru a asigura un viitor sustenabil, prin educație.
Cristina Chiriac:
La dezbaterea de la Botoșani au mai participat Luminița Costache, specialist în educație la UNICEF și Marian Daragiu, subsecretar de Stat în Ministerul Educației.
Luminița Costache:
Marian Darabagiu:
Rata abandonului școlar prematur în România a ajuns, la 15,5%. În cadrul proiectului național, după Iași, Neamț și Botoșani, vor avea loc dezbateri și la Suceava, Bacău și Vaslui. Soluțiile identificate în urma acestor consultărilor din teritoriu, vor fi transmise Guvernului.
Vă recomandăm să citiți și:
Excelența în educație, premiată de Inspectoratul Școlar