full screen background image

Doi suceveni ar fi fost răpiţi în India

Ministerul român de Externe a constituit o celulă de criză după ce ambasada României la New Delhi a primit o sesizare potrivit căreia doi suceveni ar fi fost răpiţi de indieni în urma unor neînţelegeri de ordin comercial.

Potrivit celor care au semnalat acest caz, răpitorii ar fi cerut răscumpărare. Cei doi suceveni urmau să se întoarcă în ţară curând, întrucât contractele lor de muncă în India se încheiaseră.

Ambasada României de la New Delhi a primit o sesizare joi din partea unei firme române, potrivit căreia doi români ar fi fost reţinuţi pe un aeroport din sudul Indiei de către autorităţile de control. În urma cercetărilor făcute de misiunea diplomatică, nu s-a confirmat că autorităţile indiene au reţinut cei doi români.

Ulterior, firma care a făcut sesizarea a revenit şi a spus că cei doi au fost reţinuţi de către persoane fizice, în urma unei neînţelegeri de ordin comercial.

Autorităţile române s-au pus în contact cu ministerul indian de Externe şi au apelat şi la ajutorul consulului onorific din sudul Indiei.

Secretarul de stat în MAE a mai precizat că celula de criză este în permanentă legătură cu firma care a făcut sesizarea şi cu familiile celor doi români dispăruţi în provincia Kerala. (Adevarul.ro)

comments

comments




Leave a Reply

avatar