full screen background image

Galerie de Artă Europeană, la Palatul Culturii

Pe 26 octombrie, la Palatul Culturii, are loc deschiderea Galeriei de Artă Europeană.

Evenimentul marchează împlinirea a 164 de ani de existenţă a primului muzeu de artă înființat în Principatele Române: Pinacoteca ieșeană.

Evenimentul este și un omagiu adus personalităților care au contribuit la înființarea Muzeului de Artă din Iași.

Expoziția cuprinde optzeci și patru de opere (pictură și sculptură), panotate după criteriul școlilor naționale.

“Acum, la ceas aniversar, la împlinirea a 164 de ani de activitate, deschidem pentru publicul larg GALERIA DE ARTĂ EUROPEANĂ. Răspundem astfel unei uriașe așteptări, de a revedea pe simezele ieșene opere de o valoare inestimabilă”, afirmă Andrei Apreotesei, managerul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Lucrările au beneficiat de atenția și profesionalismul experților în conservare-restaurare, atât de la Centrul de Cercetare şi Conservare Restaurare a Patrimoniului Cultural Iași, cât și de la Muzeul Național Brukenthal Sibiu și de la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

Cele cinci săli ale Galeriei de Artă Europeană conțin o selecție semnificativă de opere de artă din Italia, Franța, Spania, Olanda, Austria, Cehia, Germania, Rusia și Polonia.

Galeria de de Artă Europeană poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00, în spațiile Muzeului de Artă, cu biletul aferent acestuia (20 lei pentru adulți/ 10 lei pentru pensionari/ 5 lei pentru elevi și studenți).

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/10/23/festivalul-international-de-literatura-si-traducere-iasi-in-octombrie/

comments

comments