full screen background image

Ediția a VI-a a Atelierelor de interpretare a textului CreativLit

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează, în perioada 28-31 octombrie 2024, a VI-a ediție a Atelierelor de interpretare a textului CreativLit.

Atelierele au drept obiectiv, pe de o parte, promovarea operei eminesciene și, pe de altă parte, medierea dialogului cu scriitorii contemporani. Programul include atât ateliere în care se comentează poezie și proză eminesciană, cât și ateliere în care se propun pentru discuții texte ale scriitorilor contemporani.

La edițiile anterioare ale Atelierelor de interpretare a textului CreativLit de la Ipotești au participat, ca scriitori-invitați: Ana Blandiana, Nora Iuga (2018), Ion Mureșan, Mina Decu, Florin Partene (2019), Ion Pop, Adrian Popescu (2021), Varujan Vosganian, Emilian Galaicu-Păun (2022), Nichita Danilov, Radu Aldulescu (2023).

Invitații acestei ediții sunt prozatoarea Andreea Răsuceanu și poetul Claudiu Komartin. Atelierele vor fi moderate de prof. univ. dr. Emanuela Ilie și prof. Ioan Fărmuș și vor avea loc zilnic între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 – 17:00.

comments

comments