full screen background image

USV a primit distincția „Excelență pentru resurse umane în cercetare”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a primit distincția „Excelență pentru resursele umane în cercetare/HR Excellence in Research Award” (HRS4R), acordată de Comisia Europeană.

Această distincție se acordă instituțiilor de învățământ superior și instituțiilor de cercetare și dezvoltare care respectă principiile conturate în Carta europeană a cercetătorilor și în Codul de conduită pentru recrutarea cercetătorilor, creând, astfel, condiții favorabile de muncă și un proces de recrutare transparent pentru cercetători.

Aceste principii sunt în conformitate cu politica universității de a atrage cercetători, de a participa activ la Spațiul european de cercetare și de a crește vizibilitatea internațională.

“Misiunea HRS4R a USV este de a îmbunătăți calitatea și continuitatea cercetării și a carierei cercetătorilor remarcabili și de a extinde oportunitățile de carieră, contribuind la dezvoltarea unui spațiu european de cercetare mai atractiv și mai competitiv.

Prin adoptarea principiilor Cartei europene pentru cercetători și a Codului de conduită pentru recrutarea cercetătorilor, USV recunoaște valoarea acestora și se angajează în procesul de implementare a HRS4R Award.

Demersul de aliniere la principiile Cartei și Codului de conduită va avea implicații directe asupra principalelor direcții operaționale ale universității noastre: educația, cercetarea, inovarea și transferul tehnologic.

Această abordare multicriterială, care interconectează inteligent formarea capitalului uman cu cercetarea fundamentală înalt calitativă și cu valorificarea cercetării cu impact la nivel societal și economic, va contribui la consolidarea reputației și la creșterea performanței și a influenței universității sucevene la nivel național și internațional.

Distincția HRS4R garantează un tratament egal al cercetătorilor din toate instituțiile europene și facilitează accesul la fondurile europene de cercetare, reflectând angajamentul USV de a-și îmbunătăți continuu politica de management al resurselor umane pentru a dezvolta o cultură a cercetării de calitate și de succes.”, a precizat Lector univ.dr. Codruţ Şerban – Serviciul de Relaţii Publice, Comunicare şi Imagine al USV.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/10/17/2-0-educatie-antreprenoriala-la-cel-mai-inalt-nivel-cu-bucovina-inbusiness/

comments

comments