full screen background image

Primarul de Piatra-Neamţ va candida la Senat pe listele Forţa Dreptei

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va candida la Senat pe listele partidului Forţa Dreptei.

Carabelea a explicat că a venit în partidul condus de Ludovic Orban pentru că el a fost cel care l-a susţinut, în urmă cu patru ani, să candideze la funcţia de primar.

“În 2020, Ludovic Orban a fost cel care a pariat pe mine, a avut încredere că voi ajunge primar al municipiului Piatra-Neamţ şi voi face lucruri pentru dezvoltarea oraşului. La cel moment, filiala judeţeană făcea presiuni ca să susţină alt candidat. Dar am fost validat candidat prin votul unanim al Biroului Permanent Naţional şi am ajuns primar cu susţinerea lui Ludovic Orban, prim-ministru şi preşedinte al PNL, la acea vreme”, a declarat Andrei Carabelea.

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele Forţa Dreptei, deputatul Ionel Dancă, a anunţat că el va deschide lista partidului la Camera Deputaţilor.

“Am venit pregătit să mă lupt cu caracatiţa lui Arsene. El a fugit dar tentaculele caracatiţei au rămas atât în politică, partidele din Neamţ cât şi în instituţiile administraţiei publice judeţene. Suntem pregătiţi să facem echipă împreună, cu Ludovic Orban candidat la preşedinţie, astfel încât să intrăm în Parlament şi să intrăm la guvernare într-o nouă coaliţie de formaţiuni politice de centru-dreapta”, a transmis deputatul Ionel Dancă.

Andrei Carabelea, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat de primar, fiind înlăturat şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Piatra-Neamţ, a adăugat că a regăsit valorile liberale la Forţa Dreptei.

“Ultimele luni au fost un prilej de reflectare şi după această analiză am realizat că cel mai important, în politică, sunt valorile, principiile şi caracterele. Poţi construi un proiect solid, doar alături de oameni în care ai încredere şi care îţi oferă încredere. De aceea m-am alăturat echipei Forţa Dreptei. Aici se regăsesc liberalii autentici, aici sunt cu adevărat principiile liberale, aici se merge pe meritocraţie”, a spus Andrei Carabelea.

Acesta a precizat că deocamdată nu a demisionat din PNL dar urmează să se înscrie în Forţa Dreptei, pentru a putea deschide lista acestui partid la Senat.

Totodată, Andrei Carabelea a declarat că va renunţa şi la mandatul de consilier local pe care l-a obţinut pe listele PNL Neamţ.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/09/26/la-roznov-nu-se-mai-elibereaza-caziere-judiciare/

comments

comments