full screen background image

Lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice 2024

Programul de instalare a sistemelor de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, va începe pe 27 septembrie a.c., ora 10:00, și va dura până pe 08 octombrie a.c., câte o zi pentru fiecare regiune sau până la epuizarea bugetului aferent fiecărei regiuni, prin intermediul aplicației informatice disponibile pe site-ul www.afm.ro.

De asemenea, unitățile de cult se vor putea înscrie în program începând cu 09 octombrie a.c, ora 10:00, sau până la epuizarea bugetului.

„În acest an, Casa Verde Fotovoltaice are un buget record de aproximativ 2 miliarde de lei. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin AFM, își propune să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de beneficiari la finanțarea oferiă de acest program, reușind astfel să asigure resursele necesare pentru aproximativ 67.000 de gospodării, ceea ce va conduce la o reducere semnificativă a costurilor la energia electrică și la utilizarea energiei verzi. O altă noutate a acestei sesiuni este finanțarea acumulatorilor de baterii pentru stocarea energiei electrice produsă de panourile fotovoltaice, o măsură esențială pentru maximizarea eficienței și independenței energetice a gospodăriilor, subvenția crescând de la 20.000 lei la 30.000 lei, oferind un sprijin financiar mai mare celor care doresc să investească în energia verde”, a declarat Bogdan Balanișcu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Pentru a simplifica procesul de înscriere, aplicația informatică a fost îmbunătățită semnificativ. Utilizatorii pot crea conturi înainte de deschiderea oficială a sesiunii, ceea ce le va permite să se familiarizeze cu aplicația și să fie pregătiți în avans. În ziua dedicată înscrierii, va fi necesară doar încărcarea documentelor solicitate, eliminând astfel stresul și aglomerația.

Înscrierea se va face personal prin intermediul aplicației informatice, conform următorului calendar:

“Înscrierea se face prin completarea unor câmpuri predefinite și încărcarea documentelor necesare, care trebuie să fie valabile la momentul înscrierii. Toate informațiile necesare participării în Program sunt disponibile pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice.”, a precizat Bogdan Balanișcu.

comments

comments