full screen background image

Construirea Centrului pentru vârstnici, scoasă la licitație

A fost finalizată documentația necesară construirii unui centru de zi dedicat persoanelor vârstnice și urmează să fie lansată achiziția în vederea atribuirii contractului de execuție lucrări, după aprobarea valorii proiectului și a indicatorilor tehnico-economici în ședința de Consiliu Local.
Este vorba despre „Înființarea și dotarea cu echipamente unitate tip centru de zi pentru persoane vârstnice din municipiul Botoșani”, proiect depus și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 13 – Reforme Sociale.
Potrivit documentației, prin implementarea proiectului este prevăzută construirea și înființarea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, în parteneriat cu unitățile administrativ – teritoriale a comunelor Răchiți și Curtești.
Valoarea totală a obiectivului de investiții este estimată la 18,5 milioane de lei cu TVA și presupune o suprafață construită de 454 mp, cu regim de înălțime 2 etaje.
Durata de realizare a construcției este de 22 de luni, dar nu mai târziu de 30 mai 2026.
„Prin implementarea acestui proiect, realizăm un pas important și necesar pentru îngrijirea și sprijinirea persoanelor vârstnice! Construirea centrului va aduce multiple beneficii comunității. Va permite seniorilor să se bucure de servicii specializate și personalizate, să își mențină independența și să își îmbunătățească calitatea vieții”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Centrul de zi va fi construit pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș și va face parte din Ansamblul Urban Șoseaua Iașului. Va deservi aproximativ 50 de beneficiari zilnici pentru asistență și recuperare și 25 seniori pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.
Vor fi oferite:
-servicii medicale (cabinet medical, consiliere psihosocială, etc.)
-servicii de îngrijire personală (frizerie, cosmetică, etc.)
-spațiu multifuncțional de recuperare fizică (sală kinetoterapie/ masaj/ fizioterapie/ gimnastică medicală)
-spații multifuncționale pentru măsuri de recuperare psihică, cameră senzorială
-spații multifuncționale pentru activități de petrecere a timpului liber (mișcare și activități fizice în sală/gimnastică, terapie ocupațională/activități artistice, etc.)
-spațiu destinat servirii mesei
-spații dedicate serviciilor de îngrijire la domiciliu
-spații depozitare
Vor mai fi amenajate alei, parcare și spații verzi.
Programul de funcționare al centrului va fi adaptat în funcție de beneficiari.

comments

comments