full screen background image

Înscrieri record la USV în sesiunea septembrie. Nou modul de admitere

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a înregistrat un număr record de înscrieri în sesiunea septembrie a concursului de admitere 2024: peste 1560 de candidați s-au înscris la unul dintre programele de studiu din oferta educațională a USV, o creştere de aproximativ 30% comparativ cu numărul de înscrişi din sesiunea de toamnă a anului precedent.

Dintre aceștia, mai mult de 1100 s-au înscris la programele de licență, iar programele de masterat au atras peste 460 candidați.

“Considerăm că rezultatele înregistrate de USV în această a doua sesiune de admitere completează succesul din luna iulie și confirmă seria de recunoașteri internaționale de care se bucură instituția suceveană în ultimii ani.

Totodată, ele atestă faptul că eforturile permanente de a diversifica oferta educațională și de a o adapta cerințelor pieței muncii, susținute și de programul major de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale și sociale a universității, generează rezultate concrete.”, a transmis conducerea universităţii sucevene.

Potrivit calendarului sesiunii de admitere septembrie, pentru a confirma locul ocupat, candidații declarați admiși trebuie să se înmatriculeze cel târziu până vineri, 20 septembrie, ora 16:00.

În acest context, s-a anunțat faptul că, în ședința din 17 septembrie, Consiliul de Administrație al USV a aprobat organizarea unui nou modul de admitere pentru noile programe de studiu în sistem DUAL, dar și pentru alte programe de studii de licență și masterat.

Pentru acest nou modul, înscrierile se vor desfășura în intervalul 20 – 21 septembrie (între orele 8.00 – 12.00), iar înmatriculările în data de 23 septembrie (între orele 8.00 – 12.00).

De asemenea, pentru studii universitare de doctorat s-a decis organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere, care a debutat pe 18 septembrie, și continuă până pe data de 24 septembrie.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/09/17/suceveni-castigatori-la-concursul-european-pentru-tineri-cercetatori/

comments

comments