full screen background image

Atenţie la instalarea pe telefon a unor aplicații

Polițiștii nemțeni atrag atenția în legătură cu instalarea pe telefon a unor aplicații de control la distanță.

Prin metoda trading scam, autorii determină, în mod fraudulos, persoanele vătămate să realizeze investiţii prin intermediul unor platforme de tranzacţionare online, pentru câştigarea încrederii folosind imaginile şi numele unor personalităţi din România.

În aceste reclame se promovează ideea de investiţie sigură şi câştiguri imense şi rapide.

Autorii se prezintă ca fiind consultanţi financiari ai unor platforme de tranzacţionare, folosind numere de telefon cu prefix de Marea Britanie, Franța sau Elveția.

Persoanele vătămate sunt convinse să-şi instaleze pe telefoanele mobile aplicaţii de control la distanţă, prin intermediul cărora autorii le accesează dispozitivele, iar – sub pretextul că vor fi îndrumați cu pașii ce trebuie urmați – le sunt accesate aplicațiile bancare, apoi transferul banilor fiind efectuat fără acordul titularilor.

Polițiștii recomandă să fiți foarte atenți la promisiunile de câştiguri imense şi rapide sau la anunţurile care se prezintă pe termen limitat.

Nu acționați în grabă, luați-vă timp și verificați informațiile.

Cumpărarea de acţiuni se realizează printr-un intermediar autorizat, care nu solicită plăţi prin intermediul unei pagini de internet.

Evitaţi persoanele fizice sau operatorii economici care nu afişează date de contact complete şi se rezumă la o simpla adresă de mail.

Foarte important: nu furnizați persoanelor străine date personale sau bancare.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/09/16/lucrari-de-asfaltare-pe-bd-decebal-din-piatra-neamt/

comments

comments