full screen background image

Dan Șlincu: „Pe 19 septembrie începe înscrierea online a firmelor pentru cursuri de antreprenoriat în Start-Up Nation cu finanțări de 50.000 de euro pentru noi afaceri”

Deputatul social-democrat botoșănean, Dan Șlincu, a anunțat că pentru ediția 2024 a Start-Up Nation va începe, în această săptămână, înscrierea furnizorilor de formare profesională.

Pe 19 septembrie începe prima etapă a programului Start-up Nation, în care furnizorii privați și publici de formare profesională se pot înscrie pentru a oferi cursuri, prin care viitorii antreprenori vor putea accesa granturi IMM de câte 50.000 de euro pentru mici afaceri. Bugetul total e de aproape jumătate de miliard de euro și în premieră, asigură nu doar sprijin pentru înființarea unor noi firme, ci și cursuri pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale”, a delclarat Dan Șlincu.

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil începând cu data de 19 septembrie 2024, ora 10.00, pe platforma https://minimis.imm.gov.ro/login și va rămâne activ timp de 10 zile calendaristice, până la 30 septembrie 2024, ora 20.00.

„Prin Start-Up Nation 2024, Guvernul Ciolacu susține investiția în tineri și pentru tineri! 30.000 de tineri vor fi învățați cum să facă afaceri. Se estimează că vor fi înființate cel puțin 7.500 de noi firme. Pentru fiecare firmă nou creată și admisă în program se acordă un sprijin financiar de 50.000 de euro. Obiectivul este înființarea a cel puțin 15.000 de noi locuri de muncă, pentru minimum 2 ani de zile. Cine vrea să ia 50.000 de euro sprijin pentru noua sa firmă trebuie să facă aceste cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale fie față în față, fie online”, a subliniat Dan Șlincu.

comments

comments