full screen background image

Botoșăneanca Laura Dănilă, distinsă cu premiul IDOL pentru incluziunea copiiilor nevăzători

Trei persoane nevăzătoare din România au fost distinse cu premiul IDOL la conferința internațională REHA FOR THE BLIND IN BUCHAREST 2024 – We Are Together, desfășurată în perioada 09- 10 septembrie 2024.

Împreună cu președintele Fundației Chance for the Blind, Marek Kalbarczyk, și directorul fundației Anna Koperska, Tudor Paul Scripor a înmânat premiul IDOL celor TREI MEMBRI REMARCABILI ai comunității nevăzătorilor din România, în semn de apreciere pentru contribuțiile lor excepționale și impactul pozitiv asupra comunității!

LAURA DĂNILĂ, din BOTOȘANI, o profesionistă dedicată, specializată în psihologie și logopedie, cu un angajament profund față de educația copiilor nevăzători. În calitate de fondatoare a Ludotecii ANR, ea luptă neobosit pentru incluziunea acestor copii, oferindu-le sprijin vital atât lor, cât și familiilor acestora.

Laura îmbină cu succes metodele tradiționale de predare cu tehnologiile asistive moderne, creând un mediu de învățare personalizat, adaptat nevoilor specifice ale elevilor. Prin munca să, Laura Dănilă este un exemplu de inspirație pentru toți cei care își doresc să aducă o schimbare semnificativă în viețile altora.

PETRA PINTILEI, o tânără remarcabilă care a transformat provocările dizabilității în abilități extraordinare. Vorbește fluent șase limbi și își desfășoară activitățile zilnice cu o independență impresionantă. Interviurile sale motivaționale și mesajele pline de învățăminte au devenit virale pe rețelele de socializare, inspirând mii de oameni să adopte o perspectivă mai deschisă asupra diversității și incluziunii.

În calitate de fondatoare a unui ONG dedicat combaterii bullying-ului, Petra își folosește abilitățile pentru a construi o lume mai incluzivă, arătând cum limitările pot fi depășite cu determinare și creativitate.

SORIN ILIE ȚAȚA, un activist dedicat drepturilor persoanelor cu dizabilități, având ca obiectiv principal accesibilizarea mediului fizic. În calitate de consultant de accesibilitate, el colaborează cu specialiști din domeniu și factori decizionali pentru a implementa soluții eficiente.

Prin promovarea tehnologiilor asistive, Sorin contribuie semnificativ la creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități. El este un lider inspirațional, oferind sprijin și motivație celor care luptă pentru drepturile lor și pentru crearea unui societăți incluzive.

Acești oameni extraordinari deschid calea pentru alții și inspiră prin exemplul lor.

 

comments

comments