full screen background image

Eveniment caritabil – Gala “Oameni pentru Oameni”, pe 19 septembrie

Asociația “Trup, Minte și Suflet” va organiza, pe 19 septembrie, de la ora 18, la Mandachi Hotel & Spa, un eveniment caritabil – Gala “Oameni pentru Oameni”.

“Scopul evenimentului este atragerea atenției asupra fenomenelor extreme care au luat din ce în ce mai mult amploare printre tineri și în județul nostru.

Consumul de substanțe, abandonul școlar, dependența de jocuri de noroc, violența, dezechilibrele psihice și apoi, nevoia din ce în ce mai pregnantă de a avea grijă de sănătatea și de educația noastră și a copiilor noștri, m-au dus cu gândul la faptul ca mulți copii care riscau să se rătăcească prin anturaje nepotrivite au fost SALVATI DE SPORT.

Poate cineva i-a observat și i-a susținut la momentul potrivit, iar unii dintre ei au ajuns departe.

În munca mea, cuvântul îmi este instrument și datorită unor cuvinte de multe ori, omul depășește orice obstacol și pe sine însuși.

Suceava este plină de copii talentați și la sport nu doar la învățătură și din Suceava răsună nume puternice care au scris istorie la nivel național, european, mondial și chiar olimpic. Unii dintre ei sunt contemporani cu noi și reprezintă modele demne de urmat.

Noi ca adulți, ca părinți, nu trebuie doar să ne plângem ca tineretul nu mai are valori, ci trebuie să punem umărul ca aceste valori să fie vizibile copiilor noștri. Să arătăm respectul pentru munca unor oameni, să arătăm ca efortul vine cu satisfacții pentru toată viața și ca succesul nu vine peste noapte.”, a transmis Irina Anda Bodnariu, psihoterapeut sucevean și psiholog sportiv, unul dintre puținii la nivel național, Preşedinte Fondator la Asociaţia TMS.

“Am avut ocazia să lucrez din anul 2010 cu tot ce își poate imagina sau nu un om. În multe situații de suferință oamenii au nevoie să se agațe de ceva. Uneori este o vorbă bună, alteori un om, un exemplu, un erou, un vis. Mai ales dacă cei care suferă sunt copii, modelul la care se uită ei poate face diferența între alegerile bune și mai puțin bune pe care acesta le va face.

Sportul îți limpezește mintea, te face puternic dincolo de cat crezi ca ești. Sportul educa, disciplinează și nu este ceva ce fac cei care nu sunt buni la carte, cum de multe ori se transmite copiilor. Sportul este pentru cei care sunt dispuși să fie atât de puternici cat trebuie. Orice ar însemna asta. Iar pentru copiii care nu fac sport, campionii sunt o sursă de inspirație pentru viața în general, orice drum profesional și-ar alege. Sportul ne leagă sufletește și trezește spiritul comunitar de care avem mare nevoie.

Acum, ca psihoterapeut și ca mamă, simt ca putem ajuta mai mult și ca a asista consternați la derapajele tinerilor nu va face decât la lucrurile să degenereze din ce în ce mai mult. Nepăsarea este tot o formă de perpetuare a răului.

Suntem aici ca să lăsăm lumea puțin mai frumoasă decât am găsit-o.

Sunt din Suceava și alături de campioni remarcabili tot din județul Suceava, vă invităm să ne fiți alături la gala caritabilă Oameni pentru Oameni.”, a mai spus Irina Anda Bodnariu.

Au răspuns cu drag invitației de a se implica:
Sergiu Bejan
Ancuța Bodnar
Ionela Cozmiuc
Marius Cozmiuc
Ciprian Tudosă
Maria Olaru
Dorin Goian
Mădălina Sirbu
Florin Lehaci
Maria (Tivodariu) Lehaci

Organizatorii promit o seară excepțională, în care poveștile lor vor putea fi cunoscute și așa cum le-au trăit ei, cu bune și cu rele.

Cu fondurile strânse va fi susținută o cauză nobilă. De ani de zile se strâng bani pentru un Centru de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități. Anul trecut a fost achiziționat terenul și anul acesta s-a început construcția.

Centrul de recuperare “Sfântul Nectarie” din Câmpulung Moldovenesc funcționează acum intr- o locație provizorie în care vin copii din toată țara.

Va fi un centru Regional complet dotat pentru a putea ajuta în mod specializat copii care au mari dificultăți să dobândească cele mai simple abilități pentru noi, cei privilegiați.

Să facă un pas, să mănânce singuri, să stea câteva secunde în picioare sau să scoată câteva cuvinte.

Cu participarea dvs. se pune cărămidă peste cărămidă pentru a fi gata cat mai repede centrul care va deservi acești copiii pentru a-i ajuta.

Evenimentul este cu pre-înscriere, rezervarea unui loc fiind 350 de lei.

Biletele pot fi achiziționate virând în contul Asociației prețul biletului.

Puteți dona sau puteți susține cu sponsorizare:
Asociația Trup, Minte și Suflet
RO42BTRLRONCRT0CT7534301

comments

comments