full screen background image

Vești noi despre decolmatarea lacului Solcuța

De o lună și jumătate, locuitorii din Solca nu mai primesc apă potabilă la rețeaua ACET, în urma colmatării lacului Solcuța.

Apa de băut este produsă de o stație de potabilizare pusă la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

După obținerea avizelor de către Sistemul de Gospodărire a Apelor, Primăria Solca a emis autorizația de construire și a transmis-o Administrației Bazinală de Apă Siret, în vederea contractării serviciilor de achiziție a lucrărilor.

Valoare totală estimată a contractului este de 11 milioane lei.

Principalele lucrări care trebuie executate sunt decolmatarea lacului, execuția unui prag provizoriu care să asigure continuitatea alimentării cu apă a orașului, execuția unei conducte de alimentare, amplasarea unor bariere flexibile cu rol de retenție a aluviunilor, reabilitarea echipamentului hidromecanic și lucrări de amenajare în aval de baraj.

Primăria Solca a făcut un nou apel către populație și agenții economici să adopte “măsuri responsabile” pentru a economisi apa.

Astfel, este solicitată “reducerea la minim” a activităților spălătoriilor auto și “evitarea” udării grădinilor și a spațiilor verzi.

Citește și: https://vivafm.ro/2024/09/02/80-dintre-pensiile-din-suceava-au-crescut-in-urma-recalcularii/

Vizitează și: PRIMĂRIA ORAŞULUI SOLCA – solca.ro

comments

comments