full screen background image

Pas important pentru Centrul de zi pentru vârstnici din Miroslava

Miercuri, 28 august, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul licitației pentru realizarea Centrului de zi de asistență şi recuperare pentru persoanele vârstnice din satul Valea Ursului.
Procedura a atras nouă firme și asocieri de firme, oferte tehnico-economice (în termen) depunând: asocierea Cosman Grup SRL (lider) și Gafco Construct SRL, asocierea MV 34 Profession SRL și 3MIND SRL, respectiv Conedil Iași SRL. După evaluarea ofertelor, va fi desemnat un câștigător și va fi emis ordinul de începere a lucrărilor. Ulterior, investiția va continua cu licitația pentru dotarea centrului.
Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 7,46 milioane de lei, doar partea de construcții și echipamente fiind de 5,22 milioane lei. Pentru acest proiect primăria a obținut o finanțare nerambursabilă din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Durata estimată a lucrărilor este de 12 luni.

Unde va fi construit centrul

Centrul va fi construit în satul Valea Ursului (la intersecția străzilor Otilia Cazimir și Iazului), pe un teren de 6.000 metri pătrați. Acolo vor fi deservite 75 de persoane cu vârsta peste 65 de ani, dintre care 50 vor beneficia de servicii de zi și 25 vor beneficia de îngrijire la domiciliu.
Regimul de înălțime a clădirii va fi P+1E parțial. Parterul va avea o suprafață de 474,20 metri pătrați și va fi compus din spațiu de recreație, sală digitalizare, spațiu îngrijire personală, depozitare, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj terapeutic, sală de mese, cabinet medical, sală multifuncțională, oficiu și grupuri sanitare.
Etajul va avea o suprafață de 87,75 metri pătrați și va fi compus din patru birouri, vestiare și grupuri sanitare. În cadrul obiectivului menționat vor fi realizate și alei auto, alei pietonale, spații verzi (3.945 metri pătrați) și 30 de locuri de parcare.

comments

comments