full screen background image

Iașul atrage cerșetorii ca un magnet

Polițiștii din Iași continuă să identifice, în fiecare zi, foarte mulți cetățeni care apelează la mila trecătorilor. Este vorba despre cerșetorii prezenți pe străzile orașului care, de multe ori, sosesc în capitala Moldovei și din alte localități ale României.

Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași, a vorbit pentru VIVA FM despre acest subiect și a explicat de ce aceste persoane aleg să cerșească pe străzile Iașului. Acesta susține că bisericile și mănăstirile din oraș reprezintă un adevărat punct de atracție pentru cerșetori:

„Există în continuare cerșetori, pentru că cetățenii întrețin acest fenomen. Este o muncă zilnică, nu este zi să nu ne ocupăm de acest fenomen, fie că în centrul Iașului sau în alte zone ale municipiului Iași. Sunt cerșetori din Iași, județul Iași sau din alte localități din România.

Zona noastră, mai ales Iașul, îi atrage prin lăcașurile de cult. Cei credincioși oferă ajutor, într-un fel sau altul, dar nu este neapărat bun. Acest ajutor ajunge la o categorie socială din care foarte mulți sunt buni de muncă, dar mulți aleg să cerșească”, a declarat Liviu Zanfirescu, șef al Poliției Locale Iași, pentru VIVA FM.

Ieșenii, îndemnați să nu încurajeze acest fenomen

Polițiștii locali îi îndeamnă pe ieșeni să li se alăture în lupta pentru combaterea acestui fenomen și să nu încurajeze cerșetoria. În ultimii ani, susțin autoritățile, numărul celor care apelează la mila trecătorilor a crescut constant.

Astfel, pe străzile din municipiul Iași au fost identificați chiar și cerșetori din Republica Moldova, care veneam în oraș la fiecare sfârșit de săptămână. Totodată, oamenii legii s-au confruntat de nenumărate ori și cu persoane care mimau un handicap pentru a provoca milă și pentru a obține sume de bani de la trecători.

Citește și: Padocul de la Tomești devine neîncăpător

Parcările neregulamentare, o problemă în Iași

Vizitează și: Poliţia Locală Iaşi – site oficial (politialocala-iasi.ro)

comments

comments