full screen background image

Chirii mai scumpe în Iași. Cele mai căutate zone

În Iași, chiriile s-au scumpit în comparație cu sfârșitul verii anterioare, atât pentru garsoniere, cât și pentru apartamentele cu 2 și 3 camere. Majorările sunt de aproximativ 7% pentru garsoniere și între 5% și 11% pentru apartamentele mai mari. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, în majoritatea cartierelor din Iași, chiria medie este de până la 400 de euro pe lună.

Conform statisticilor, apartamentele aflate în centrul Iașului au cele mai mari chirii, cu o medie de aproximativ 500 de euro pe lună. 

Chiar dacă aceste prețuri sunt mai mari în comparație cu alte zone din Iași, locuințele centrale sunt extrem de căutate, alături de cele din cartierele Copou-Sărărie, Tătărași și Păcurari-Canta. Ștefan Chiriac, agent imobiliar din Iași, a vorbit pentru Viva FM despre acest subiect.

„În această perioadă, sunt la mare căutare apartamentele cu o cameră sau două, în zone precum Copou, Podu Roș, Nicolina, Gară sau chiar Tătărași. Începe anul universitar iar, datorită acestui lucru, foarte mulți studenți își caută locuință. Prețul unui apartament cu o singură cameră pornește de la 270-290 de euro, iar dacă vorbim despre apartamentele cu două camere, prețurile pot urca până la 500 de euro pe lună, în funcție de zona în care locuințele sunt poziționate”, a declarat Ștefan Chiriac, agent imobiliar din Iași, pentru Viva FM.

În Iași există și zone mai accesibile

Conform specialiștilor în imobiliare, capitala Moldovei are și zone mai accesibile, în care prețurile sunt puțin mai scăzute. Vorbim despre cartiere care nu se află în apropierea principalelor puncte de interes, cum ar fi marile magazine sau universitățile din Iași.

Astfel, cei care doresc să achite un preț mai mic pentru o chirie, pot căuta apartamente în cartiere precum Bularga, Mircea cel Bătrân sau Alexandru cel Bun. Aici, prețul unui apartament cu o singură cameră este de aproximativ 240-250 de euro.

De menționat este că oferta pe care agenții imobiliari o au la dispoziție este tot mai subțire de la o zi la alta. Astfel, misiunea studenților care încă nu și-au găsit o locuință în Iași tinde să devină imposibilă.

Citește și: https://vivafm.ro/2024/08/27/iasul-atrage-cersetorii-ca-un-magnet/

comments

comments