full screen background image

Peste 3.400 de noi studenți la USV

Prima sesiune de admitere organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a încheiat marți, 30 iulie, odată cu afișarea rezultatelor finale.

Programele oferite în această rundă de admitere au atras peste 3450 de noi studenți la studiile de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), masterat și conversie profesională, o creștere cu peste 5% față de anul 2023.

Succesul înregistrat de USV în această sesiune de admitere completează seria de recunoașteri internaționale de care se bucură instituția suceveana constant în ultimii ani și, totodată, confirmă faptul că eforturile permanente de a diversifica oferta educațională și de a o adapta cerințelor pieței muncii, susținute și de programul major de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale și sociale a universității, generează rezultate concrete.

Pe niveluri de studiu, peste 2400 dintre candidații înscriși au devenit studenți ai USV la unul dintre programele de studiu de licență (învățământ cu frecvență, învățământ la distanță, conversie profesională) și peste 1000 la masterat.

A doua sesiune de admitere, pentru locurile rămase disponibile, atât la buget, cât și în regim cu taxă, va fi organizată în luna septembrie, după următorul calendar: 2-12 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe, și 2-13 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe. Probele de concurs se vor desfășura pe data de 16 septembrie, iar rezultatele vor fi publicate în ziua următoare, 17 septembrie. Candidații declarați admiși se vor putea înmatricula în intervalul 17 – 20 septembrie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 23 septembrie.

Toate informațiile referitoare la noua sesiune de admitere vor fi publicate la următoarea legătură: https://admitere.usv.ro/.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/25/usv-campioana-europeana-universitara-la-handbal/

comments

comments