full screen background image

DN 28B, Târgu-Frumos – Botoșani, a fost modernizat

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iași a recepționat lucrările din proiectul de modernizare a Drumului Național 28B, Târgu-Frumos – Botoșani.

Demersul vine după finalizarea lucrărilor la punctele de calamități (alunecări de teren) constatate la limita județelor Iași și Botoșani și din zona Zăicești – Mănăstirea Zosin (jud. Botoșani).

Recepția a fost semnată condiționat de completarea/remedierea unor lucrări de siguranța circulației și de relocare a unor rețele de utilități de pe traseu, care nu împiedică însă desfășurarea în bune condiții a traficului.

DRDP Iași redă traficului un drum complet modernizat în lungime de peste 70 de km, care leagă județele Iași și Botoșani, cu platforma drumului lărgită la 9 m, poduri și podețe modernizate, alături de girații și intersecții la nivel complet reconfigurate și amenajate conform standardelor.

Traseu​l modernizat​ are o lungime de 71,5 km​, platforma drumului este de 9 m, cu două benzi ​ș​i două acostament​e. Au mai fost reabilitate 8 poduri și construit unul nou, 104 podețe (60% noi) și 36 de intersecții la nivel.

Este cel de-al doilea drum național complet modernizat în decurs de un an, după 29D, Botoșani – Ștefănești, lucrări prin care DRDP Iași va oferi celor care tranzitează județele Iași și Botoșani legături rutiere viabile.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/24/pod-peste-prut-care-va-fi-conectat-cu-a8/

comments

comments