full screen background image

Control complex la “Casa Colibri” din Războieni

Mai multe instituţii din judeţul Neamț efectuează un control complex la Centrul de Asistenţă şi Îngrijire “Casa Colibri” din Războieni, ca urmare a neregulilor semnalate în urma unei inspecţii realizate de Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU Privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi.

Prefectul de Neamţ, Adrian Bourceanu, a precizat că deficienţele constatate necesită măsuri urgente şi eficiente pentru a asigura standardele de calitate şi siguranţă ale serviciilor oferite.

“Este important ca toate părţile implicate să colaboreze transparent şi constructiv pentru a găsi soluţii durabile la problemele identificate. Este esenţial să se ia toate măsurile necesare pentru a asigura bunăstarea şi siguranţa persoanelor care beneficiază de serviciile Casei Colibri din Războieni” a declarat Bourceanu.

În urma inspecţiei realizate la unitatea respectivă, reprezentanţii Consiliului de Monitorizare au constatat că centrul este supra-aglomerat, iar persoanele asistate nu primesc îngrijiri corespunzătoare şi sunt cazate în condiţii insalubre.

“Casa Colibri” este în subordinea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, care nu a oferit, deocamdată, un punct de vedere.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/24/constructii-ilegale-demolate-in-piatra-neamt/

comments

comments