full screen background image

Reabilitarea clădirii SMURD, în procedură de licitație publică

Consiliul Județean Botoșani derulează procedura de achiziție publică în cadrul proiectului „Lucrări de consolidare pentru reducerea riscului seismic și lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Protecției Civile”, unde funcționează în prezent sediul SMURD Botoșani.

„Am atras prin «Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat» o finanțare importantă de 7,5 milioane lei pentru consolidarea și eficientizarea energetică a clădirii Protecției Civile, în care funcționează SMURD Botoșani. Am realizat deja studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic, iar acum derulăm licitația pentru execuția lucrărilor. Continuăm munca într-un ritm susținut pentru că doar așa se poate dezvolta județul”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

La acest proiect, Consiliul Județean Botoșani va asigura o cofinanțare de 200 de mii de lei.

Termenul de depunere al ofertelor de către constructorii interesați de proiect este de 29 iulie.

„Am promis că vom valorifica orice axă de finanțare pe care o putem accesa și asta facem. Acordăm o atenție deosebită patrimoniului județului nostru, iar clădirea Protecției Civile este una dintre cele mai frumoase. Dat fiind că, acum, găzduiește sediul SMURD, clădirea a căpătat o importanță mare în arhitectura sistemului sanitar botoșănean și se impune aducerea ei la cele mai înalte standarde”, a mai spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul de reabilitare depus de Consiliul Județean Botoșani este printre primele 50 din țară care au fost admise la finanțare în etapa I a Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. În cadrul acestui program, Consiliul Județean Botoșani a mai depus și un proiect care vizează consolidarea clădirii Sanatoriului Podriga. Acesta se află, în prezent, în faza realizării documentațiilor tehnice.

comments

comments