full screen background image

Bazinul de înot din Grădinari ar putea fi demolat

Bazinul de înot de la Iași, din zona Grădinari, ar putea fi demolat în urma unei expertize tehnice pe care Primăria Municipiului Iași o va realiza în următoarea perioadă.

Recent, consilierii locali au votat modificarea unei hotărâri de Consiliu Local, privind aprobarea trecerii obiectivului „Bazin de înot acoperit – Complex studențesc Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași către municipiul Iași la stadiul de realizare existent.

Terenul unde a fost construit parțial proiectul a revenit în integralitate municipiului Iași.

Terenul a fost cedat, în decembrie 2008, Universității Tehnice, dar lucrările s-au oprit din cauza lipsei de resurse financiare și retrocedării unor suprafețe de teren din zonă.

În cursul anului 2020, primăria a fost anunțată că bazinul de înot olimpic a fost introdus în lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții.

În perioada următoare, primăria va comanda și o expertiză tehnică a construcției existente, pentru a decide dacă lucrările mai pot fi continuate sau dacă structura trebuie demolată, iar proiectul trebuie reluat de la zero.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/23/un-nou-drum-spre-aeroportul-international-iasi-2/

comments

comments