full screen background image

“Tabloul Povestește” – Tabără de pictură la Memorialul Ipotești

25 de elevi, de la liceele de Artă din Zalău, Baia Mare, Satu Mare și Botoșani, împreună cu cei 5 profesori îndrumători, participă, în aceste zile, la Tabăra de Pictură „Tabloul povestește”, care și-a deschis porțile la Memorialul Ipotești- Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

Tinerii artiști, selectați din rândul celor mai buni, vor reinterpreta o parte din cele 101 lucrări de grafică realizate de Spiru Vergulescu timp de 10 ani, în pelerinajul cultural “Pe urmele poetului”, lucrări  pe care pictorul le-a donat în 1989 Memorialului Ipotești.

Managerul Ala Sainenco:

 

Desenele elevilor vor anima grafica lui Spiru Vergulescu și vor fi parte dintr-un film care să însoțească tablourile odată cu scanarea codului QR. 

Genoveva Dolhescu, profesor îndrumător:

Tabăra de pictură este organizată în cadrul proiectului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, aria tematică PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL

Desenele elevilor vor anima grafica lui Spiru Vergulescu și vor fi parte dintr-un film  care să însoțească tablourile odată cu scanarea codului QR. 

După finalizarea taberei, desenele vor fi sonorizate de un actor, va fi montată animația pentru codul QR, iar la sfârșitul lunii august va fi organizată expoziția augmentată „Pe urmele lui Eminescu”.

comments

comments