full screen background image

Asfalt pe drumul județean Dobârceni – Murguța – Ștefănești

Modernizarea infrastructurii rutiere județene continuă într-un ritm susținut! Constructorul a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe întreaga lungime de 10,6 kilometri a DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești.

„Am promis că punem un accent deosebit pe dezvoltarea județului, iar aceasta nu se poate face fără o rețea de drumuri de calitate. După așternerea primului strat de asfalt, lucrările la drumul județean Dobâceni – Murguța – Ștefănești vor continua cu realizarea șanțurilor, a rigolelor și turnarea stratului de uzură. Prin realizarea acestui sector de drum, care a fost o prioritate pentru Consiliul Județean, am rezolvat problemele infrastructurii rutiere din sud-estul județului”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Vicepreședintele Dorin Birta a reiterat faptul că modernizarea drumurilor județene este o prioritate pentru actualul executiv al Consiliului Județean.

„Am pus un accent deosebit pe realizarea infrastructurii rutiere județene. Sunt convins că, la final, această lucrare va fi una de bună calitate, iar locuitorii comunei Dobârceni și cei din Ștefănești vor beneficia și ei de o infrastructură modernă”, a spus Dorin Birta.

Lucrările, care se ridică la 44,6 milioane de lei, vor fi finanțate din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” (38,6 milioane de lei) și bugetul propriu al Consiliului Județean (6 milioane de lei).

Rețeaua de drumuri județene din Botoșani măsoară 652 de kilometri, din care, în ultimii trei ani, au fost modernizați și reabilitați peste 200 de kilometri. În acest moment, Consiliul Județean Botoșani are în derulare cinci proiecte de modernizare a drumurilor de piatră, care totalizează peste 42 de kilometri. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 44 milioane de euro, 35 milioane de euro reprezentând fondurile atrase din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 9 milioane de euro cofinanțarea asigurată din bugetul Consiliului Județean Botoșani.

comments

comments