full screen background image

Grădinița cu Program Normal din satul Cotnari, reabilitată, modernizată și dotată

Cotnariul are încă o grădiniță dotată la standarde europene.

Proiectul, în valoare de circa 2,5 milioane de lei, a fost derulat cu fonduri europene și va veni, din toamnă, în sprijinul a 61 de preșcolari.

Copiii vor avea la dispoziție spații moderne, săli de clasă cochete și condiții foarte bune pentru derularea programului.

Proiectul, intitulat „Reabilitare, modernizare și dotare grădiniță cu program normal Cotnari, comuna Cotnari, județul Iași”, a urmărit creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Obiectivul proiectului a constat în îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a dotărilor din cadrul unităților de învățământ preșcolar din comuna Cotnari, în vederea asigurării unui proces educațional la standarde europene și creșterii participării populației preșcolare la procesul educațional.

Obiectivele specifice ale proiectului au inclus îmbunătățirea infrastructurii educaționale destinate preșcolarilor de la nivelul comunei prin reabilitarea, modernizarea și dotarea grădiniței cu program normal, asigurarea de spații necesare funcționării în condiții optime a actului educațional și respectarea normativelor în vigoare cu privire la proiectarea clădirilor pentru grădinițe de copii, creșterea nivelului de dotare al unităților de învățământ cu sisteme informatice și didactice moderne, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, asigurarea unui spațiu adecvat pentru pregătirea suplimentară a preșcolarilor, diversificarea activităților derulate și documentarea educatorilor, asigurarea vizibilității proiectului.

Spațiul dispune de o bucătărie modernă, de băi amenajate la standardele cerute, de săli de joacă unde mobilierul modern și cochet își așteaptă noii preșcolari.

În cadrul conferinței de presă care a marcat finalizarea proiectului, primarul Vasile Crețu a dat mai multe amănunte despre proiect:

 

 

El a transmis că educația este o prioritate pentru autorităţile locale şi a vorbit şi despre alte proiecte care ar putea fi implementate în Cotnari:

 

 

La eveniment au fost prezenți și Ion Butnariu, inspector pr programe de Dezvoltare, Iulia Nechita, inspector tehnic de Investiții, Ana-Maria Vrabie, de la Departamentul de Achiziții al Primăriei şi Oana Pralea, directorul Școlii Profesionale „Ștefan cel Mare”, căreia îi este arondată grădinița.

Oana Pralea s-a declarat mulțumită de realizarea proiectului și a declarat că speră că la 1 septembrie preșcolarii vor intra în clădire:

 

 

Valoarea proiectului este de 2.489.326,63 lei din care: 2.337.280,91 lei fonduri nerambursabile și 47.699,63 lei contribuție proprie, iar 104.346,09 lei valoare neeligibilă.

A fost derulat prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

comments

comments