full screen background image

Teren pentru un ansamblu arhiepiscopal în Suceava

Consiliul Local Suceava a aprobat trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Stațiunii de Cercetare Agricolă în domeniul public al municipiului Suceava și în administrarea Consiliului Local a unui teren de 20 de hectare, situat în zona limitrofă a Cetății de Scaun.

Suprafața respectivă ar urma să fie folosită de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru construirea unui ansamblu arhiepiscopal.

În 2023, Curtea Constituţională a admis sesizarea formulată de președintele KLAUS IOHANNIS asupra legii prin care se transfera acest teren, legea fiind declarată neconstituţională.

În cadrul ședinței din 4 iulie, primarul ION LUNGU a precizat că transferul celor 20 de hectare va permite edificarea “unui ansamblu atât de necesar Arhiepiscopiei”.

 

 

În schimb, consilierii TEODORA MUNTEANU și LORENA BUBURUZAN au avut opinii contrare, luând apărarea patrimoniului Stațiunii de Cercetare Agricolă.

 

 

La final, după îndelungi dezbateri, proiectul a fost votat în Consiliul Local Suceava cu 19 voturi pentru și două împotrivă.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/07/04/suceava-blues-festival-la-cetatea-de-scaun/

comments

comments